
အစာေျပ အျဖစ္ လုပ္စားဖုိ႔ Martarbak ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေလးပါ။ လုပ္ရအရမ္းလြယ္ျပီ အခ်ိန္တုိတြင္းမွာကို လုပ္စားလို႔ရမွာပါ။ တူတူလုပ္ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ဥ – ၂လံုး
- ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ – ၅၀ ဂရမ္ (ေရေႏြးျဖင္႔ ၅မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ေပး၍၊ ေရေအးျပန္စိမ္ျပီ ဇကာျဖင္႔ စစ္ထားပါ)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၁လံုး (အေစ႔ထုတ္ ပါးပါးလွီးထားပါ)
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ)
- ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းခြဲ
- ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
၁။ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ (ၾကက္ဥ၊ ေခါက္ဆြဲ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမုွန္႔၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္ထဲ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ေရာေမႊထားေသာ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲမ်ားကို ေလာင္းထည္႔လုိက္ပါ။

၃။ တဖက္က်က္သြားလွ်င္ ေနာက္တဖက္သို႔ လွန္ျပီ အညိွေရာင္သန္းသညအထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
၄။ ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ရျပီဆုိလွ်င္ ကတ္ေၾကးျဖင္႔ ၈ပိုင္းပိုင္းလိုက္ျပီ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးေပးပါ။
၅။ ထုိင္း ငရုတ္သီးအခ်ဳိေဆာ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္ကာ ၾကက္ဥ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…

————————————————————————————————————-
No comments:
Post a Comment