ႏို႔ကိုေန႔စဥ္မေသာက္ ေသာေကာလိပ္ေက်ာင္း သားမ်ားဇီ၀ျဖစ္ပ်က္မႈဆိုင္ရာေရာ ဂါ Metabolic Diseases မ်ားရႏိုင္
ေကာလိပ္ေက်ာင္းသားလူငယ္ မ်ားသည္ႏို႔ကို တစ္ေန႔သံုးႀကိမ္ ေသာက္သံုးသင့္ၿပီးမေသာက္သံုးသူ မ်ားသည္ဇီ၀ျဖစ္ပ်က္မႈဆိုင္ရာေရာ ဂါ မ်ားျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းျမင့္တက္ႏို င္ ေၾကာင္း အေမရိကန္ႏိုင္ငံမွျပဳလုပ္ ေသာသုေတသနတစ္ရပ္တြင္သတိ ေပးထားသည္။
University of Illirois မွအစားအစာသိပၸံႏွင့္အာဟာရေဗဒ ပါေမာကၡ Dr.Margarita
Garcia က လူေလးဦးတြင္ တစ္ဦးႏႈန္းသည္ ေန႕စဥ္ ႏို႔ေသာက္သံုးသည္ကို
ယခုေလ့လာမႈ တြင္ေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ခဲ့ေၾကာင္း၊သိ ု႔ေသာ္
အသက္၁၈မွ၂၅ႏွစ္အတြင္းေကာလိပ္ ေက်ာင္းသားလူငယ္မ်ားမွာမူႏို႔
ေသာက္မႈနည္းပါးၿပီးအျခား အခ်ိဳရည္ မ်ားကိုသာမက္ေမာေနၾကေၾကာင္း၊
အဆိုပါလူငယ္မ်ားတြင္ဇီ၀ျဖစ္ပ်က္ မႈဆိုင္ရာေရာဂါမ်ား(metabolic diseases)ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းျမင့္တ က္ ေနေၾကာင္းေထာက္ျပခဲ့သည္။
metabolic diseases မ်ား သည္အ၀လြန္ျခင္း၊ေသြးေပါင္ခ်ိန္ တက္ျခင္း၊ ေသြးအခ်ိဳဓာတ္မ်ားျခင္း၊ ကိုလက္စတီေရာမ်ားေနျခင္းတို႔ကဲ့ သို႔ေသာအျဖစ္မ်ားေစသည့္ အခ်က္ မ်ားကသက္ေရာက္မႈရွိသည္။အဆိုပါ အခ်က္မ်ားကိုႏို႕တစ္ေန႕ကိုသံုးႀ ကိမ္ ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ကာကြယ္ႏိုင္
ေၾကာင္း၊ႏို႔ေသာက္ေပးျခင္းသည္ လူငယ္မ်ားကို ဇီ၀ျဖစ္ပ်က္မႈပံုမမွန္ျခင္း
၏ေနာက္ဆက္တြဲျဖစ္ေသာႏွလံုး ေရာဂါ၊ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါႏွင့ ္ေသြး တိုးေရာဂါမ်ားမွကာကြယ္ေပးႏိုင္ ေၾကာင္းီမ.ၾေမါေမငအေ ြေမခငေ ကေျပာၾကားထားသည္။
သန္႔စင္
ref:ANI
Health Updates Journal
Vol.2, No.13
ႏို႔ကိုေန႔စဥ္မေသာက္ ေသာေကာလိပ္ေက်ာင္း သားမ်ားဇီ၀ျဖစ္ပ်က္မႈဆိုင္ရာေရာ ဂါ Metabolic Diseases မ်ားရႏိုင္
ေကာလိပ္ေက်ာင္းသားလူငယ္ မ်ားသည္ႏို႔ကို တစ္ေန႔သံုးႀကိမ္ ေသာက္သံုးသင့္ၿပီးမေသာက္သံုးသူ မ်ားသည္ဇီ၀ျဖစ္ပ်က္မႈဆိုင္ရာေရာ ဂါ မ်ားျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းျမင့္တက္ႏို င္ ေၾကာင္း အေမရိကန္ႏိုင္ငံမွျပဳလုပ္ ေသာသုေတသနတစ္ရပ္တြင္သတိ ေပးထားသည္။
University of Illirois မွအစားအစာသိပၸံႏွင့္အာဟာရေဗဒ ပါေမာကၡ Dr.Margarita Garcia က လူေလးဦးတြင္ တစ္ဦးႏႈန္းသည္ ေန႕စဥ္ ႏို႔ေသာက္သံုးသည္ကို ယခုေလ့လာမႈ တြင္ေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ခဲ့ေၾကာင္း၊သိ ု႔ေသာ္
အသက္၁၈မွ၂၅ႏွစ္အတြင္းေကာလိပ္ ေက်ာင္းသားလူငယ္မ်ားမွာမူႏို႔
ေသာက္မႈနည္းပါးၿပီးအျခား အခ်ိဳရည္ မ်ားကိုသာမက္ေမာေနၾကေၾကာင္း၊
အဆိုပါလူငယ္မ်ားတြင္ဇီ၀ျဖစ္ပ်က္ မႈဆိုင္ရာေရာဂါမ်ား(metabolic diseases)ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းျမင့္တ က္ ေနေၾကာင္းေထာက္ျပခဲ့သည္။
metabolic diseases မ်ား သည္အ၀လြန္ျခင္း၊ေသြးေပါင္ခ်ိန္ တက္ျခင္း၊ ေသြးအခ်ိဳဓာတ္မ်ားျခင္း၊ ကိုလက္စတီေရာမ်ားေနျခင္းတို႔ကဲ့ သို႔ေသာအျဖစ္မ်ားေစသည့္ အခ်က္ မ်ားကသက္ေရာက္မႈရွိသည္။အဆိုပါ အခ်က္မ်ားကိုႏို႕တစ္ေန႕ကိုသံုးႀ ကိမ္ ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ကာကြယ္ႏိုင္
ေၾကာင္း၊ႏို႔ေသာက္ေပးျခင္းသည္ လူငယ္မ်ားကို ဇီ၀ျဖစ္ပ်က္မႈပံုမမွန္ျခင္း
၏ေနာက္ဆက္တြဲျဖစ္ေသာႏွလံုး ေရာဂါ၊ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါႏွင့ ္ေသြး တိုးေရာဂါမ်ားမွကာကြယ္ေပးႏိုင္ ေၾကာင္းီမ.ၾေမါေမငအေ ြေမခငေ ကေျပာၾကားထားသည္။
သန္႔စင္
ref:ANI
Health Updates Journal
Vol.2, No.13
ေကာလိပ္ေက်ာင္းသားလူငယ္ မ်ားသည္ႏို႔ကို တစ္ေန႔သံုးႀကိမ္ ေသာက္သံုးသင့္ၿပီးမေသာက္သံုးသူ မ်ားသည္ဇီ၀ျဖစ္ပ်က္မႈဆိုင္ရာေရာ
University of Illirois မွအစားအစာသိပၸံႏွင့္အာဟာရေဗဒ ပါေမာကၡ Dr.Margarita Garcia က လူေလးဦးတြင္ တစ္ဦးႏႈန္းသည္ ေန႕စဥ္ ႏို႔ေသာက္သံုးသည္ကို ယခုေလ့လာမႈ တြင္ေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ခဲ့ေၾကာင္း၊သိ
metabolic diseases မ်ား သည္အ၀လြန္ျခင္း၊ေသြးေပါင္ခ်ိန္ တက္ျခင္း၊ ေသြးအခ်ိဳဓာတ္မ်ားျခင္း၊ ကိုလက္စတီေရာမ်ားေနျခင္းတို႔ကဲ့
သန္႔စင္
ref:ANI
Health Updates Journal
Vol.2, No.13
No comments:
Post a Comment